Izolacija terase zmanjša negativne vplive, ki jih povzroča toplotni mosttoplotna izolacija terase

Izolacija terase je ključna za kakovost, trajnost in estetski videz objekta. Dobra izolacija terase je nujna za zmanjševanje toplotnih izgub in preprečevanje vdora vlage. Toplotna izolacija terase mora biti izvedena v skladu s pravili stroke, tako da se izolirajo vse štiri ploskve, vse stene, tla in strop. Od tega, kakšna je izolacija na terasi, je dolgoročno neposredno odvisna tudi kvaliteta bivanja v celem objektu. Z vdorom vlage, nabiranjem kondenza, razvojem plesni in gliv, lahko bivanje v takšnih prostorih postane celo zdravju škodljivo.

Najcenejša toplotna izolacija bo izolacija, ki jo opravijo vrhunski mojstri

Vrhunske tesnilne mase in pravi izolacijski materiali sami po sebi ne bodo dali pravih rezultatov, če bo izvedba toplotne izolacije terase nestrokovna ali površna. Učinkovita toplotna izolacija terase je najcenejši ukrep za velike energetske prihranke.

 

Slaba izolacija terase predstavlja nepotreben strošek gospodinjskega proračuna

Vse neizolirane ali slabo izolirane površine, kot so streha, fasada, terasa, klet, okna in vrata, povzročajo ekonomske in energetske izgube. Zaradi tega dejstva so učinkovita toplotna izolacija terase, izolacija balkona in izolacija betonske strehe nujni posegi za dolgoročni prihranek in zdravo bivanje.

 

Cena izolacije je zanemarljiva, če upoštevamo kako visok je varčevalni potencial

Dobra izolacija na terasi vam lahko prihrani nepotrebne stroške za sanacijo plesni ali vdora vode, zagotavlja daljšo življenjsko dobo objekta, izboljšuje kvaliteto bivanja in zagotavlja občutne energetske prihranke na dolgi rok. Odvisno od lege, površine terase, izbranih materialov in izvajalcev se oblikuje končna cena izolacije. Več informacij najdete tudi na www.toplotni-mostovi.si.

 

Da bo izolacija terase izpolnila svoj namen, upoštevajte nasvet strokovnjakanajcenejša toplotna izolacija

Dobra izolacija balkona ali terase, fasade, strehe in kletnih prostorov brez dvoma pomembno zvišajo vrednost objekta. Porabo energije za ogrevanje bivalnih prostorov lahko na ta način znižamo za približno 35 %, kar nikakor ni zanemarljivo. Vedeti morate, da ima vsak gradbeni material lastno toplotno prevodnost: beton zelo dobro prevaja toploto, vendar to pomeni, da slabo izolira. Zrak je zelo slab prevodnik toplote, vendar odličen izolator. Proizvajalci izolacijskih materialov zato zrak ujamejo v svoje proizvode, kateri s pomočjo številnih zračnih mehurčkov postanejo odličen izolacijski material in omogočajo izolacijo z bistveno tanjšim slojem za doseganje enake učinkovitosti. Poleg toplotne izolacije terase in zunanjih sten, so veliki požiralci energije tudi okna. Zaradi neustrezno izoliranih oken se lahko izgubi do 40 % prostorske toplote. Najcenejša toplotna izolacija terase je torej vsaka kvalitetna in strokovno izvedena izolacija, saj se vam investicija skoraj v celoti povrne že s prihranki pri energentih.