Termoblok pomeni gradnjo prihodnosti

Termoblok je sistem zidanja, ki ima eno posebnost, a ta je ključna: termo blok za zidanje je hkrati tudi toplotna izolacija. Pri thermoblocku gre torej za ključno podrobnost, saj ob uporabi sistema termoblok pri zidanju ubijete dve muhi na en mah: thermoblock je izolacija in zidak hkrati. Prednosti termobloka so številne. Pri termobloku plačate ceno le enkrat. Klasično zidanje namreč pomeni, da morate kupiti najprej zidake, ki vam jih nekdo vgradi. Potem pa potrebujete še dodatni material termo izolacije, ki vam jo mora spet nekdo vgraditi. Torej plačate že drugič. Pri tem je potrebno paziti na toplotne mostove, ki se pri klasični gradnji lahko kaj hitro prikradejo v sistem. Če se vam bo zgodilo to, boste potem dolga leta plačevali ceno, ker termobloka niste vgradili, saj vam bo čez vsak toplotni most pozimi uhajala toplota, poleti pa hlad. Zato boste morali objekt v zimskem času ogrevati bolj, v poletnem času pa ga boste morali bolj ohlajati in to se vam bo poznalo pri obratovalnih stroških iz leta v leto in iz desetletja v desetletje.


Termoblok ima veliko prednosti

Če se boste odločili za termoblok sistem gradnje, boste hišo postavili enostavneje in hitreje. Termo blok za zidanje je zelo priljubljen, ker gradnja poteka tudi bolj čisto: ni potrebno ravnati zidov, ni potrebno razbijati pravkar pozidanega, da bi zmontirali cevi za električno ter strojno napeljavo in tako naprej. Seveda pa je najlepše to, da so zidovi lahko bistveno bolj tanki kot pri klasični gradnji, saj je thermoblock odlična izolacija.


Cena termobloka se izkaže za ekonomično

Kljub temu, da je cena termobloka seveda višja kot cena klasičnega zidaka, pa se vam ob upoštevanju vseh dejstev, poenostavitev in prihrankov investicija v termoblok izplača. Ne pozabite tudi na to, da vam bo thermoblock zato, ker vam ne bo treba s toplotno izolacijo na debelo oblagati zidov, prihranil tudi nekaj denarja pri komunalnem prispevku, saj bo vaš tloris hiše zagotovo za nekaj kvadratov manjši, ker bodo zidovi tanjši. Na prvi pogled marsikdo pomisli, da se cena termobloka ne izplača, a po tehtnem premisleku se izkaže, da je investicija povsem racionalna in logična.

termoblok cenathermoblock izolacija