Thermoblock pomeni gradnjo prihodnosti

Thermoblock je sistem zidanja, ki ima eno posebnost, a ta je ključna: Thermoblock za zidanje je hkrati tudi toplotna izolacija. Pri thermoblocku gre torej za ključno podrobnost, saj ob uporabi sistema Thermoblock pri zidanju ubijete dve muhi na en mah: thermoblock je izolacija in zidak hkrati. Prednosti Thermoblocka so številne. Pri Thermoblocku plačate ceno le enkrat. Klasično zidanje namreč pomeni, da morate kupiti najprej zidake, ki vam jih nekdo vgradi. Potem pa potrebujete še dodatni material termo izolacije, ki vam jo mora spet nekdo vgraditi. Torej plačate že drugič. Pri tem je potrebno paziti na toplotne mostove, ki se pri klasični gradnji lahko kaj hitro prikradejo v sistem. Če se vam bo zgodilo to, boste potem dolga leta plačevali ceno, ker Thermoblocka niste vgradili, saj vam bo čez vsak toplotni most pozimi uhajala toplota, poleti pa hlad. Zato boste morali objekt v zimskem času ogrevati bolj, v poletnem času pa ga boste morali bolj ohlajati in to se vam bo poznalo pri obratovalnih stroških iz leta v leto in iz desetletja v desetletje.


Thermoblock ima veliko prednosti

Če se boste odločili za Thermoblock sistem gradnje, boste hišo postavili enostavneje in hitreje. Thermoblock za zidanje je zelo priljubljen, ker gradnja poteka tudi bolj čisto: ni potrebno ravnati zidov, ni potrebno razbijati pravkar pozidanega, da bi zmontirali cevi za električno ter strojno napeljavo in tako naprej. Seveda pa je najlepše to, da so zidovi lahko bistveno bolj tanki kot pri klasični gradnji, saj je thermoblock odlična izolacija.


Cena Thermoblocka se izkaže za ekonomično

Kljub temu, da je cena Thermoblocka seveda višja kot cena klasičnega zidaka, pa se vam ob upoštevanju vseh dejstev, poenostavitev in prihrankov investicija v Thermoblock izplača. Ne pozabite tudi na to, da vam bo thermoblock zato, ker vam ne bo treba s toplotno izolacijo na debelo oblagati zidov, prihranil tudi nekaj denarja pri komunalnem prispevku, saj bo vaš tloris hiše zagotovo za nekaj kvadratov manjši, ker bodo zidovi tanjši. Na prvi pogled marsikdo pomisli, da se cena Thermoblocka ne izplača, a po tehtnem premisleku se izkaže, da je investicija povsem racionalna in logična.

Thermoblock cenathermoblock izolacija