Toplotni most povzroča vlago in plesen

 

Toplotni most vam povečuje račune za ogrevanje, poleg tega pa ste zaradi njega podvrženi škodljivi plesni in glivam. Veliko ljudi ne ve, kaj so toplotni mostovi, dokler se sami ne srečajo z gradnjo in vprašanji izolacije. Enostavno povedano so toplotni mostovi posebna mesta na ovoju zgradbe, kjer je zaradi stika različnih materialov ali pa geometrijske konstrukcije prehod toplote povečan. Toplotni most tako lahko nastane v hiši ali v stanovanju ter je vezan na samo konstrukcijo. Ključnega pomena pri tem je fasada. Toplotni mostovi nastanejo zaradi slabe izolacije.

 

 Fasadni toplotni mostovi

 

Margop odpravi vsakršen toplotni most


V podjetju Margop vam z odlično izolacijo prekinemo toplotni most ter tako zagotovimo dolgo življenjsko dobo objekta in odlično energijsko učinkovitost. To danes lahko storimo s termoblokom, ki je zidak in izolacija hkrati. Gre za inovativen, sodoben način gradnje.

 

Tako za življenje v hiši kot v stanovanju so stroški ogrevanja, še posebej v kurnilni sezoni, izjemno pomembni. Dobra izolacija je ključ do nižjih računov in zato je treba poskrbeti, da so toplotni mostovi preteklost. Kar 40 % toplotnih izgub nastane zaradi zunanjih zidov pri neizoliranih objektih, svoje pa dodajo še okna, streha in tla. Toplotni most zmanjša kvaliteto bivanja, zato je edina pametna dolgoročna rešitev izolacija toplotnih mostov. V hiši lahko za to poskrbimo sami - že pri gradnji, toplotni most v stanovanju pa bo treba rešiti z lastnikom oz. upravljalcem stavbe. Za toplotne mostove je treba poskrbeti takrat, ko se ureja fasada.

 

Kaj so toplotni mostovi v hišah ali stanovanjih

 

Vrhunsko preprečevanje toplotnih mostov


Če ste do danes komaj vedeli, kaj so toplotni mostovi, fasada pa ni vaša strast, se boste verjetno težko odločili, kako se jih znebiti. Zato zaupajte strokovnjakom podjetja Margop, saj imamo ogromno izkušenj in znanja. Z veseljem vam bomo pomagali z vsemi nasveti in načrtovanjem. Skupaj bomo preprečili bomo nabiranje kondenza in nastanek škodljivih plesni, izboljšali bivalno ugodje in preprečili poškodbe na konstrukciji zgradbe. Cena za naše storitve je zanemarljiva v primerjali s stroški, ki dolgoročno nastajajo v hiši ali stanovanju s slabo izolacijo. Z Margopom bo toplotni most preteklost.

 

 

 

Več vzrokov za toplotne mostove


Toplotni most lahko nastane zaradi več vzrokov in je tako konvekcijski, geometrijski ali konstrukcijski. Konvekcijski toplotni most nastane med oknom in špaleto, zaradi netesnosti stika. Geometrijski se pojavijo na vogalih neizoliranih stavb, konstrukcijski toplotni most pa nastane na mestih, kjer toplotna izolacija ni natančno vgrajena. Naj ne bo vaša skrb samo zunanja fasada, ampak v hiši in v stanovanju poskrbite za vrhunsko izolacijo.