Toplotna izolacija balkona za manjše izgube

izolacija balkona

Toplotna izolacija balkona se v preteklosti ni pogosto izvajala, kar je pripeljalo do velikih izgub energije. Dandanes je toplotna izolacija balkonov zelo pogosta, pri pasivnih in nizkoenergijskih hišah pa celo predpisana. Kadar preurejamo starejše zgradbe, je toplotna izolacija balkona sicer nekoliko bolj kompliciran postopek, a v podjetju Margop d. o. o. skupaj z vami gotovo poiščemo pravo rešitev tudi za vas. Nad rezultati boste navdušeni, še posebej, ko boste videli nižji račun za ogrevanje, toplotna izolacija balkona pa bo preprečila tudi zbiranje kondenza na notranji strani in nastanek plesni, ki se je je zelo težko učinkovito znebiti.


Toplotna izolacija balkona in toplotni most


Kadar želite preprečiti izgube energije in vdor vlage v prostor, priporočamo izolacijo balkona. Balkon je sicer izjemno priljubljen element zgradbe, ki nudi veliko udobja in ima tudi praktične vidike, a hkrati pomeni toplotni most.
Toplotni most je vsak preboj fasade, ki zmanjša učinkovitost izolacije ter povzroči vdiranje hladnega zraka ter vlage v prostor. To lahko preprečimo z učinkovito izolacijo balkona, prihranek pa še povečamo, če se odločimo za izolacijo ravne strehe.


Izolacija balkona v podjetju Margop d. o. o.


Pri novogradnjah toplotna izolacija balkona ne predstavlja nobenega problema, saj vse težave rešimo že med načrtovanjem in gradnjo, nekoliko bolj pa je potrebno premisliti pri sanaciji oziroma izolaciji balkonov, ki so del starejše stavbe. Potrebno je premisliti vsa tehnična vprašanja v povezavi s termo izolacijo balkona, glede padcev za odvajanje vode, zaščite pred mehanskimi vplivi (pohodnost) ter glede hidro izolacije balkona. Pri termo izolaciji balkona je potrebno narediti toplotni ovoj, kar pomeni, da celoten balkon z vseh strani obdamo s trdo peno ali mineralno volno. Na to se položi tlak balkona. Največ težav pri toplotni izolaciji balkona po navadi predstavlja pomanjkanje prostora v zgornjem delu, kar rešimo tako, da izberemo primeren izolacijski material. Za učinkovito izolacijo v podjetju Margop d. o. o. priporočamo toplotno izolativen element termoblok, ki je mogoč v štirih standardnih višinah (160 mm, 180 mm, 200 mm in 220 mm), debelina izolacijske plasti znaša 120 milimetrov, standardna dolžina elementa pa je 1 meter. Opremljeni so z ustreznimi vložki z utori za polaganje in vezanje, prevlečena armatura pa ima ojačitev.


Toplotna izolacija balkona

 

Toplotno izolacijo balkona je nujno potrebno prepustiti strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo rešitev učinkovita in dolgotrajna, v podjetju Margop d. o. o. pa vam ne ponujamo le izdelkov najvišje kakovosti, ki so celo mednarodno dostopni, temveč vam ob vprašanjih in dilemah tudi strokovno svetujemo.