Toplotna izolacija balkona – balkon, priljubljen element hiše, a hkrati toplotni most

Izolacija balkonaToplotna izolacija balkona je zelo zaželena, pri novogradnjah pa že predpisana. Toplotna izolacija balkona bo prispevala k večji energijski varčnosti in preprečila bo nabiranje kondenza na notranji strani in nastanek plesni. Balkon je zelo priljubljen element vsake stavbe. Vendar pomeni toplotni most. Pravzaprav so vsi elementi, ki izstopajo iz glavne stavbe toplotni mostovi. Potrebno jih je toplotno izolirati, da se prepreči uhajanje toplote iz prostorov. Vsak preboj fasade je toplotni most, ker zmanjša učinkovitost izolacije in povzroči, da hladen zrak ter vlaga lažje prodreta v prostor. Prav zato je izjemno pomembna toplotna izolacija balkona. Balkon, terasa, nadstrešek ali kateri koli drugi element hiše želite izolirate, obiščite nas in svetovali vam bomo o toplotni izolaciji. Učinkovito toplotno izolacijo v našem podjetju izvedemo s sistemom Termoblok. Gre za inovativen element, ki služi kot izolacijski in nosilni element. Revolucionaren element ima številne prednosti, predvsem pa predstavlja idealen element za učinkovito izolacijo balkona. Balkon tako več ne bo mesto nabiranja kondenza in vlage, temveč prostor, kjer boste zdravo in kvalitetno preživljali svoj čas.

 

TOPLOTNA IZOLACIJA BALKONA MED GRADNJO IN SANACIJA STARIH STAVB

Izolacija balkonovToplotna izolacija balkona se pri novogradnjah izvaja med samo gradnjo objekta. Pri starejših stavbah pa balkon predstavlja izrazito kritično mesto in toplotni most. Glede renovacije in toplotne izolacije balkona starejših hiš je potrebno preudarno razmisliti o možnostih za izolacijo balkonov. Balkon je pri teh hišah večinoma izveden kot podaljšek medetažne plošče. Pri sanaciji je potrebno ploščo balkona izolirati z vseh strani. Dobro je treba premisliti o vseh tehničnih zahtevah sanacije in toplotne izolacije balkona. Toplotna izolacija balkonov zahteva izkušene in strokovne delavce, ki bodo s svojim tehničnim in strokovnim znanjem poskrbeli za kar se da učinkovito izolacijo balkona. Pri toplotni izolaciji balkona je nujno, da se naredi toplotni ovoj – celoten balkon je potrebno z vseh strani obdati s trdo peno ali mineralno volno. Nato sledi tlak betona.  Izolacija balkona mora biti, če ne želimo težav, kot so zamakanje, vlaga, plesen in nepotrebne toplotne izgube, narejena kvalitetno in pravilno. Toplotna izolacija balkona mora biti nujno narejena na vseh štirih straneh.

 

TOPLOTNA IZOLACIJA BALKONOV – PRIHRANEK DENARJA IN ENERGIJE

Dobra toplotna izolacija balkona vam bo zagotovo prihranila nepotrebne stroške za sanacijo, zagotovila bo daljšo življenjsko dobo zgradbe, zagotovila boljšo kvaliteto življenja ter občutne prihranke energije. Najbolj učinkovita toplotna izolacija balkona bo zagotovo izvedena z uporabo izolacijskega elementa Termoblok, ki ga odlikujejo majhna teža (6–8 kg), kar olajša samo načrtovanje in izvedbo. Izolacija je ključnega pomena, saj vam bo dolgoročno prihranila nepotrebne stroške.