Preprečitev toplotnega mostu s primerno izolacijo toplotnih mostov pri oknih

Toplotni most nastane na mestih na stavbi oziroma objektu (pri oknih), kjer je povečan tok toplega zraka s toplejše strani proti hladnejši. Posledično to pomeni izgubo toplote in večjo porabo energije za segrevanje stavbe. Nezadostna izolacija toplotnega mostu lahko povzroči nastanek plesni, saj se na mestu, kjer je toplotni most, nabira kondenz. Rešitev za takšne težave je toplotna izolacija toplotnega mostu. Glede na vzrok nastanka je toplotni most lahko konvekcijski (nastane zaradi netesnosti stika mede oknom in špaleto), geometrijski (nastane na vogalih v neizoliranih objektih) ali konstrukcijski (nastane tam, kjer toplotna izolacija ni natančno vgrajena). Pri gradnji objektov je potrebno preudarno razmisliti o učinkoviti izolaciji toplotnih mostov pri oknih. Če potrebujete zanesljivega in cenovno ugodnega izvajalca, ki bo poskrbel za pravilno in učinkovito izolacijo toplotnih mostov, potem je podjetje Margop d. o. o. pravi naslov za vas. Na naši spletni strani boste našli vse potrebne informacije o toplotnih mostovih in kako jih preprečiti oziroma učinkoviti izolaciji toplotnih mostov, kakršen je na primer balkon ali okna. Pošljite nam povpraševanje preko spletnega obrazca in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Toplotni mostovi
Učinkovito preprečevanje toplotnih mostov (balkon, terasa, okna, betonska streha ipd.)

Toplotne mostove lahko učinkovito preprečimo že pri samem načrtovanju oziroma gradnji stavbe. Kritična mesta za nastanek toplotnega mostu so balkon in terasa, predeli okrog oken in podobno. Če se želite izogniti nabiranju kondenza in vlagi, na mestih, kjer je toplotni most, morate poskrbeti za učinkovito izolacijo toplotnih mostov. Izolacija toplotnih mostov se morda sprva zdi draga investicija, vendar boste z učinkovito izolacijo toplotnih mostov dolgoročno veliko prihranili. Balkon je eden najbolj izrazitih toplotnih mostov na stavbi, zato je potrebna dobra izolacija. Prav tako je potrebno dobro izolirati predele okrog oken. Veliko težavam se lahko torej izognemo, če toplotni most ustrezno izoliramo in poskbimo za toplotne mostove pri oknih in balkonih. 


Nepravilnosti pri gradnji lahko povzročijo nastanek toplotnega mostu

Kar nekaj je razlogov za nastanek toplotnega mostu, med drugim tudi nepravilnost pri gradnji ali načrtovanju gradnje. Če toplotna izolacija ni kvalitetna in učinkovita, povzroči nastanek toplotnih mostov. Predvsem fasada potrebuje učinkovito izolacijo, prav tako balkoni, terase, betonske ravne strehe itd.


Kam po učinkovito izolacijo za preprečitev toplotnih mostov?

V podjetju Margop d. o. o. za učinkovito izolacijo in preprečitev toplotnih mostov poskrbimo z inovativnim izolacijskim elementom Termoblock, ki se ga uporablja pri številnih gradbenih delih (gradnja balkonov, mansardnih oken, prehodov ipd.). Gre za element z majhno težo, ki je izredno enostaven za vgradnjo, omogoča pa zelo učinkovito toplotno izolacijo in posledično odpravo toplotnih mostov na stavbi.

 

Toplotni most preprečitev